Η Λίμνη πάει θέατρο

agaliark Sat, 02/21/2015 - 18:15

Ένας εξαιρετικός θίασος καταξιωμένων ηθοποιών, καθώς και νέων ταλαντούχων, έρχεται να αποδώσει με δεξιοτεχνία το σημαντικό και κορυφαίο κλασικό έργο της ελληνικής δραματουργίας, που γράφτηκε το 1946 μέσα στην περίοδο της κατοχής. Μια σπαρταριστή σάτιρα πάνω σ’ ένα επίκαιρο θέμα: το πάθος για εξουσία.
Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, 18.00 το απόγευμα, στο Θέατρο Μουσούρη στην Πλατ. Καρύτση 7, τα Μέλη και οι Φίλοι του Συλλόγου θα παρακολουθήσουν το έργο του Δημήτρη Ψαθά διάρκειας 120΄ που παρουσιάζεται φέτος για δεύτερη χρονιά, σε σκηνοθεσία: Π. Φιλιππίδη. Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Φαίη Ξυλά, Αμαλία Αρσένη, Γιώργος Ψάλτου, Μανώλης Χουρδάκης, Χρύσα Κλούβα, Χριστίνα Σπατιώτη, Θανάσης Ισιδώρου. Σκηνικά και κοστούμια.: Γ. Γαβαλάς.
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σ’ ένα αστικό σπίτι της Αθήνας της Κατοχής του 1942. Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής, ο οποίος μέσα στην Κατοχή βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο, να γίνει Υπουργός, συνεργαζόμενος όμως με τους Γερμανούς. Μέσα όμως στο σπίτι του και πίσω από την πλάτη του επικρατούν αντίθετες τάσεις. Η οικογένειά του σε αντίθεση με εκείνον αποτελείται από πατριώτες, ο γιός του είναι αντάρτης στα βουνά, η κόρη του λαμβάνει ενεργό μέρος στην αντίσταση, ενώ ο αδερφός του ο Λεωνίδας, Δάσκαλος στο επάγγελμα, και αγωνιστής ανοίγει μέσα στην Κατοχή μπακάλικο, απ’ όπου διακινεί στα κρυφά πολεμοφόδια στους αντάρτες στο βουνό πίσω από την πλάτη του. Ο Δημητράκης καμαρώνει για την υπουργική του καρέκλα, μέχρι που έρχεται η στιγμή να πάρει μία μεγάλη απόφαση…Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 694 51 45 236 - Κατερίνα Κουρή.

Κατηγορία: