ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ»

agaliark Mon, 03/23/2015 - 08:50

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ, 20χρόνος φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ, παιδί της διπλανής πόρτας, δικό μας παιδί, παιδί μας.
Στη θέση του Βαγγέλη θα μπορούσε να ήταν το δικό μας παιδί, το παιδί του αδελφού μας, του εξαδέλφου μας, του χωριανού μας, του συναδέλφου μας, του γείτονα…… Ένα παιδί που «έφυγε» από το σπίτι του για σπουδές. «Έφυγε» απ΄ τους γονείς του, από τα αδέλφια του, από τον τόπο του για να μαζέψει εφόδια για το αύριο, κάνοντας όνειρα για τη ζωή. Το αποτέλεσμα;;;;;;;
Γνωστό σε όλους πια……. αποτέλεσμα που έχει ταράξει όλη τη χώρα. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, είναι νεκρός. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ένα παιδί μόλις 20 χρονών, επιστρέφει στο σπίτι του, επιστρέφει στην γενέτειρα του, νεκρός. Ύστερα από 38 ολόκληρες μέρες αγνοούμενος, την Κυριακή 15 Μάρτη εντοπίζεται στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων νεκρός και όλοι αναρωτιόμαστε αν είναι αυτοκτονία ή δολοφονία. Καθένας μας το μόνο που εύχεται τώρα πια είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη, αν υπάρχεις κάποιος υπαίτιος. Οι αρχές μιλούν ξεκάθαρα πια για βία, ενδοσχολική βία, εκφοβισμό λέξεις που τρομάζουν ακόμη και στο άκουσμά τους, κάθε γονιό, καθένα από εμάς. Και αναρωτιόμαστε αν όλα αυτά είναι δυνατόν να υφίσταται στις μέρες μας, στην εποχή που ζούμε, και την επιβεβαίωση μας την δίνει ο άδικός χαμός του ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ. Στη μνήμη του Βαγγέλη λοιπόν, οφείλουμε όλοι μας, να τιμήσουμε και να ενισχύσουμε την ιδέα -πρόταση του Τάσου Δούση για την μετονομασία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων σε Γαλακτοκομική Σχολή «ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ».
Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΗΣ «ΤΟ ΑΓΑΛΙ» είναι εδώ, επικροτεί την προσπάθεια – πρόταση, που ξεκίνησε από τον εκδότη κ. Τάσο Δούση για την μετονομασία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων σε Γαλακτοκομική Σχολή «Βαγγέλη Γιακουμάκη» προκειμένου να μην ξεχαστεί ο άδικος χαμός του κι αναμένοντας, εύχεται, οι αρμόδιοι Φορείς να δουν με επιείκεια την ιδέα και να ανταποκριθούν θετικά σε αυτήν, σαν «ίστατο χαίρε» στην μνήμη του φοιτητή, με την ευχή και την ελπίδα ότι ο Βαγγέλης θα είναι το τελευταίο θύμα βίας στη χώρα μας.
Ήδη την Πέμπτη, (19/3) ο υπουργός Παιδείας Α. Μπαλτάς, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha και τον Σ. Χαριτάτο επιβεβαιώνει την μετονομασία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων σε «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ». Αναμένεται λοιπόν, η απάντηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή του Τ. Δούση: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153155961823104&set=a.207038853103.133417.565468103&type=1&fref=n

Κατηγορία: