Η Πρωτομαγιά στο Άγαλι

agaliark Mon, 05/18/2015 - 05:20

Αναμνήσεις και συναισθήματα έφερε στην επιφάνεια, ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΝΗΣ «ΤΟ ΑΓΑΛΙ» και χρώματα και αρώματα γέμισε όλους τους Αγαλαίους, όπου για πρώτη φορά, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου του χωριού, πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015, τιμώντας την «μέρα της πρωτομαγιάς».

Δυναμικό παρόν έδωσαν και σε αυτήν την εκδήλωση οι κάτοικοι του χωριού μας, απόδημοι από Κορινθία, Αθήνα, Άμφισσα, ακόμα και το Βόλο.

Με την παρουσία τους μας τίμησαν, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου μας κος Σταμάτης Χαράλαμπος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση και εκ μέρους του Δημάρχου κου Παυλή Δημητρίου ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Παρόν όπως πάντα, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου μας κος Παπαχρόνης Παναγιώτης. Επίσης ο Πρόεδρος του χωριού μας κος Ηλίας Τρυφωνόπουλος, όπως και οι Πρόεδροι κ.κ.: Κολλίντζας Δημήτριος (Βλαχέρνας) και Σιάννης Αθανάσιος (Παλαιοπύργου). Η Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Λιμνιωτών «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» κα Παρρά Γιούλα και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κος Τσέρμος Παναγιώτης καθώς και η κα Σκορδά Κωνσταντίνα εκπρόσωπος του Συλλόγου Χωτουσιωτών «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ».

Μαγιάτικα στεφάνια έπλεξαν, με κάθε λογής λουλούδια γυναίκες και παιδιά του χωριού μας. Το φαγοπότι και ο χορός κράτησε καλά και οι Αγαλαίοι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση απόλαυσαν και τα δημοτικά ακούσματα του πατριώτη μας Αντώνη Φίλη υπό την συνοδεία κλαρίνου επίσης του Παναγαλαίου πατριώτη μας Τσόγκα Παναγιώτη.

Το παραδοσιακό παζάρι με χειροποίητα γλυκά, βότανα, αρωματικά λάδια, λικέρ κηραλοιφές και σάλτσες έκλεψε και πάλι την παράσταση.

Τα παραδοσιακά γλυκίσματα κατασκευασμένα όπως πάντα από γυναίκες Αγαλαίϊσες και νύφες του Αγαλιού, έδωσαν μια γλυκιά νότα και ολοκλήρωσαν με επιτυχία και αυτήν μας την εκδήλωση.

Τυχερή της ημέρας ήταν η κα GATZ VASILIKI κερδίζοντας το κατσίκι που προσέφερε ο κος Γκογκάκης Γεώργιος όπου τον ευχαριστούμε πολύ και στην VASILIKI ευχόμαστε πάντα υγιείς και τυχερή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης κ.κ.:Παπαχρόνη Παναγιώτη, Κολλίντζα Χρήστο - ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΓΕΥΣΗ, Βαρδουνιώτη Αλέξανδρο, Αφοι Παπαδόπουλοι, Ξύδη Παναγιώτη, Κωτσίου Γιώργο, Ζαχαροπλαστείο «ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ» στο Λεβίδι, Σιάννη Θανάση, Αναγνωστόπουλο Νίκο, Οικ. Καρκαλά, Γκιόκα Βάσω, Κάρμου Ευφροσύνη, Μητσιοπούλου Ευγενία, Πετροπούλου Σταυρούλα, Πετροπούλου Ιωάννα, Νασίκα Κωνσταντίνα, Πετροπούλου Χαρά, Τσέρμου Χριστίνα, Τρυφωνοπούλου Ελένη, Τρυφωνοπούλου Παρασκευή, Καφαντάρη Κώστα και Κουρή Κατερίνα.
Τους εθελοντές που βοήθησαν και στήριξαν την εκδήλωση κ.κ.:Αναγνωστόπουλο Νίκο, Βαρδουνιώτη Δήμητρα, Βαρδουνιώτη Κώστα, Δημητρόπουλο Μιχάλη, Καρκαλά Γιάννα, Πετρόπουλο Μάριο, Τρυφωνόπουλο Γεώργιο του Ευαγ. Τρυφωνοπούλου Παρασκευή, Φίλη Αντώνη και Φίλη Ευσταθία.

Τους ψήστες της εκδήλωσης κ.κ.:Γκιόκα Παρασκευά, Νικήτα Κοκορέλη, Πετρόπουλο Κώστα, Τσέκο Δημήτριο, Φίλη Αντώνη, Φίλη Ευσταθία.Εύχεται επίσης σε όλους και σε άλλα με υγεία.

Φωτογραφικό υλικό

Κατηγορία: